Troglav rakija od dunje sadrži leskovačku sortu dunje, koja se prerađuje u punoj tehnološkoj zrelosti. Vrši se usitnjavanje ploda u
mlinu, zatim fermentacija, destilacija i odležavanje tog destilata u inertnom sudu (inoxu). Moramo napomenuti da je proces proizvodnje
Troglav rakije od dunje mnogo kompleksniji u odnosu na druge vrste rakija- plod dunje obiluje visokim sadržajem pektina, a sadrži vrlo
malo šećera, samim tim sam proces proizvodnje je dosta teži i količina alkohola koja se na taj način dobija-od čiste dunje, je veoma mala.
Period starenja – 36 meseci
Jačina – 43 %vol
Miris – aromatičan miris, svojstven plodu dunje u punoj tehnološkoj zrelosti
Ukus – savršena harmonija između slasti i prirodno oporog ukusa dunje (većina komentara koje smo dobili vezano za našu dunjevaču jesu ti da, ljudi kada probaju Troglav dunju imaju osećaj kao da su zagrizli plod dunje, kod nje se baš oseti ta autentičnost naših proizvoda, 100% voće-rakija.
Izgled – kristalno bistar, bezbojan
Uparivanje – uz dunjevaču odlično bi se uklopio neki polumasni sir npr gauda, uz neki blaži sos od mesa
Služenje – čaše u obliku lale, konzumiranje na temperaturi 12-14 ºC
* Proizvodi su namenjeni starijim od 18 godina
© 2024 Destilerija Krstić