Troglav rakija od kajsije karakterističnog je i pitkog ukusa koji obiluje prirodnom aromom kajsije. Proizvedena je od domaće (stare) sorte kajsije. Voće se bira po visokim kriteijumima, preradjuje tek kada dostigne tehnološku zrelost. Prilikom prerade odstranjuje se koštica, vrši se pasiranje ploda kajsije, fermentacija, destilacija, nakon čega destilat odležava u inertnom sudu-inoxu.
Period odležavanja – 4 godine
Jačina – 42 %vol
Miris – intenzivan, svojstven kajsiji
Ukus – kompleksan,harmoničan sa izraženim ukusom kajsije
Izgled – kristalno bistar, bezbojan
Uparivanje – tost sa blažim sirnim namazom i suvom kajsijom sjajno će se uklopiti uz ovu kajsijevaču
Služenje – čaše u obliku lale, konzumiranje na temperaturi 12-14 ºC
* Proizvodi su namenjeni starijim od 18 godina
© 2024 Destilerija Krstić